Palun vali regioon  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Uudised
22052018

ISS’i töötajad külastasid Interclean® Amsterdam 2018 messi

15-16.mail toimus Hollandis puhastusmess Interclean® Amsterdam 2018.

Messi 50 000m² suurune näituseruum oli koondanud kokku ca 800 puhastus- ja hügieenisektoris tegutsevat ettevõtet ja nende tooteid vahendavat partnerit. Messilt oli võimalik leida innovaatilisi lahendusid ja arendusi, osaleda mitmetel spetsiaalselt messi jaoks korraldatud seminaridel, demonstratsioonidel ja üritustel. Mess andis ülevaate hetke puhastusvaldkonna juhtivatest tehnoloogiatest ja suundumustest.

ISS’i poolt osales viis töötajat – kvaliteedispetsialist Anastassia Kornõšenkova, planeerijad Tiiu Peets ja Küllike Laas, teenindusjuht Maria Fistunenko ning ostujuht Lauri Luik. Kohapeal toimus ka ISS Grupi ostuosakonna koosolek, kus olid esindatud ka kolleegid Austraaliast ja Ameerikast. Kokku külastas messi ISS’i poolt esindajaid 26 eri riigist.

Kõik messil osalejad jäid messipäevadega väga rahule ning tulid Eestisse tagasi uute lennukate mõtete ja sooviga hakata messil nähtut rakendama ka Eestis. Eriliselt jäid osalejatele meelde robot põrandapesumasinad. Seda nähakse tuleviku trendina, millega tootjad on plaaninud tulla laiemale turule. Hetkel on hinnad kõrged, kuid tehnoloogia edasi arenedes need kindlasti langevad ja kiireneb robotite kasutamine. Messil olid esindatud peaaegu kõik robot põrandapesumasina tootjad. Messil toimusid robotite vahel ka võistlused, mille käigus selgus, et robotid suudavad puhastada esemetele ja äärtele isegi lähemalt, kui inimene seda teeb. 

Monitooringusüsteemid on üllatavad – nii masinaid, kui ka puhastusteenindajaid saab virtuaalselt monitoorida ning seeläbi nõustada kliente seoses töökoormuse ja –ülesannetega. Süsteem aitab tööjõudu ja masinaid efektiivsemalt kasutada ning paremini reguleerida objektide mehitatust.

Tuleviku puhastusmeetodina näevad messil osalejad kuivpuhastussüsteemide ja keemiavabade puhastussüsteemide kasutamist, seda eriti nõudlikes tingimustes nagu haiglad ja toiduainetööstus.

Uue trendina on ka prügisorteerimise nurkade ja alade tekitamine kontoritesse ning eraldi, individuaalsete prügikastide eemaldamine kontorilaudade alt.